Művelődési Kör Erdőkürt


Az erdőkürti Művelődési Kör 1985 decemberében alakult meg az erdőkürti Ifjúsági Klubban, a jelenlegi Klubkönyvtár épületében. Az akkori Hazafias Népfront adta a nevét, és jegyzett be bennünket. A balassagyarmati Cégbíróság 1990. február 26-án jegyezte be az egyesületet hivatalosan, egyéb társadalmi szervezetként, Művelődési Kör Erdőkürt néven.

Az erdőkürti Művelődési Kör a Cégbírósághoz benyújtott Működési Szabályzat szerint végzi tevékenységét. Az éves zárszámadó közgyűléseket rendszeresen megtartjuk. Ezeken értékeljük az eltelt év tevékenységét, gazdálkodását. Meghatározzuk a következő időszak fő feladatait. Ezekről a tagság nyílt szavazással dönt. A közgyűlésről jegyzőkönyv készül, ami hitelesítésre kerül.

A Művelődési Kör vezetősége:

Elnök: Budai József nyugdíjas tanár, alelnök: Boda Károly nyugdíjas tanár, titkár: Máté Ágnes óvónő, pénztáros: Czeba Jánosné pénzügyi előadó, rendezvényfelelős: Proksza Jánosné (Mokos Magdolna).

A taglétszám 60 fő körül mozog. Új tagok felvételére a közgyűlésen kerül sor. A tagdíjakat önkéntes hozzájárulásokkal egyenlítik ki. Az egyes rendezvények költségeihez a résztvevők hozzájárulnak. A Kör pénzügyi forrásait különböző pályázatok benyújtásával próbáljuk kiegészíteni, általában sikeresen. Az Országgyűlés kisebbségi bizottságához, az Etnikai Kisebbségi Közalapítványhoz és a Nemzeti Civil Alapprogramhoz szoktunk fordulni segítségért. A helyi települési és szlovák kisebbségi önkormányzat is nyújt támogatást.

Főbb rendezvényeink: Ifjúsági Honismereti Tábor (2009-ben 10. alkalommal), országjáró kirándulások, színházlátogatások Budapestre, Palóc Ízek Fesztiválján társrendezés, szlovák nemzetiségi rendezvényeken való részvétel.
A Művelődési Kör keretein belül működik a Helyi Szlovák Szervezet, az Erdőkürtért Egyesület (az Erdőkürtről elszármazottak egyesülete, nem azonos az „Együtt Erdőkürtért” Baráti Körrel), a Művelődési Kör Népfőiskolája. Ezek nincsenek a Cégbíróságon bejegyezve.Az adózók által felajánlott SZJA 1%-ok felhasználása 2010 - 2011-ben


Az adózók 2010-ben tett felajánlásaikból az adóhatóság 116.816 Ft-ot utalt át a Művelődési Kör részére. Ezt az összeget a Művelődési Kör a 2011. évi honismereti tábor étkeztetésének költségeire használta fel. A támogatóknak köszönjük a felajánlott 1%-okat és a következőkben is kérjük segítségüket!

A Művelődési Kör anyagi hátterét biztosítja a tagok és támogatók személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlása is. Erre a továbbiakban is számítunk, adószámunk: 19157715-1-12. Köszönet érte!

Postacím: Művelődési Kör, 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51.

Elektronikus postacímünk: muvkor@erdokurtfaluvedo.hu


<< VISSZA A KEZDŐLAPRA