2021. I. félév
Nemzeti összetartozás napja - 2021. június 4.

Először az elmúlt évben, a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára lett meghirdetve az Összetartozásunk Tüze program, amely ebben az évben is meghirdetésre került a nemzeti összetartozás napjára. Az eseményre két helyszín lett kijelölve, az Emlékmű-park, ahol a megemlékezésre és koszorúzásra, illetve a Mária-kert, ahol a tűzgyújtásra került sor.


Az üdvözlő szavak után a Himnusz eléneklésével kezdődött az ünnepi esemény.A Himnusz után a polgármester asszony néhány mondatban emlékeztetett a nemzeti összetartozás napjának hátteréről, majd ünnepi beszédében Havjár Zoltán tanár úr részletezte a történelmi előzményeket. Ezt követően Horváthné Franyó Ildikó előadásában Juhász Gyula Trianon című verse hangzott el, majd az önkormányzat nevében a polgármester asszony megkoszorúzta az emlékművet.

A tűzgyújtáshoz mindenki átvonult a szomszédos Mária-kertbe.


A polgármester asszony elmondta az összetartozás tüzének gondolati lényegét, majd fellobbant a láng. A tűz mellett gitár kísérettel dalokat énekeltek a jelenlévők.
A Szózat eléneklésével fejeződött be az ünnepség.


Fotók: STYKerítés a kőároki úton - 2021. május 10.

A sokáig üresen álló Kőároki út 7. szám alatti telket, a járókelők legnagyobb meglepetésére, egyik napról a másikra bekerítették. Történt, hogy egy Kft. bérli a területet az önkormányzattól, és mint telephelyüket bekerítették. Reggel felvonult a Kft. néhány embere gépekkel, anyagokkal és déli 12-re már állt a kerítés. Tájékoztatásuk szerint a kapukat nem fogják zárni, a szolgalmi utak ezen túl is korlátozás nélkül használhatók. A falunak annyi előnye biztosan származik a dologból, hogy falunapokon őrzött parkolóval is fog rendelkezni.


Fotók: STYÁprilisi tavasz - 2021. április 8.

Túl vagyunk a koronavírus második hullámán, a harmadikat próbáljuk túlélni, szigorú korlátozások közepette. Persze semmilyen esemény nincs, amiről be lehetne számolni. Az egyetlen esemény talán, hogy van időjárás - még pedig milyen rossz. Hideg szelek, reggeli fagyok, időnként hózáporok. Április 8-án hol nagy szemű hódarát, hol sűrű hópelyheket kavart a szél.