Hírek, események, beszámolók

Harmonika és gitár koncert - 2024. február 23.

Két fiatal művész, az erdőkürtiek között is jól ismert Havjár Bernát Sámuel (harmonika) és Jakabovics Jonatán (gitár) koncertjét élvezhette a hallgatóság (már aki eljött) a műv.ház nagytermében, Labirintus elnevezés alatt. Mindenki előre megkapta az elhangzó művek listáját, így a számokat nem kellett felkonferálni. Anikó üdvözölte a hallgatóságot, röviden bemutatta az előadókat, és a zenészek egymást váltva, folyamatosan, különösebb kommentár nélkül adták elő a darabokat. Először kifejezetten gitárra, illetve harmonikára írt számok, vagy átiratok hangoztak el, a végén pedig a két hangszer együtt szerepelt. Ezek voltak különösen érdekesek, mert ahogyan a számok előtt azt Jonatán elmondta, J. Rodrigo Concierto De Aranjuez, és A. Vivaldi Concerto in D major művei zenekari kíséretre íródtak, jelen esetben a zenekart a harmonika helyettesítette. Egészen jól sikerült ez az úgymond helyettesítés. A koncert végén Anikó köszönte meg az előadók fellépését.
Fotók: STYFarsang - 2024. február 10.

Beköszöntött farsang, ahogy jött el is múlt, olyan rövid volt. Egy farsangi bálra is csak épphogy maradt idő. Maga a bál viszont nem volt rövid. Volt bőven jelmezes, népes zsűri, voltak meglepetések, volt fánk (természetesen farsangi - már ha van különbség farsangi és nem farsangi között), hozzá tea és hab a tortán a tombola. A közönség is szavazhatott, kiválaszthatta a neki leginkább tetsző jelmezt. Ami más volt mint eddig, a kiszebáb égetés. A műsor a szokásos volt, az óvodások kezdtek, jöttek az iskolások és még a jelmezesek előtt a szinkronúszó hölgyek csigázták fel a közönség érdeklődését. De lássuk a részleteket, mert menet közben is volt meglepetés!


A házigazdák remek egyenruhát találtak ki maguknak, légi kísérőnek öltöztek.


A zsűri és a műsorvezetők.


Az óvodások a NOX Forogj világ című számára táncoltak.

Györgyi néni felkonferálása után az iskolások Répa meséje következett. A klasszikus mesét remekül kibővítették, így minden alsó tagozatos iskolás szerephez jutott. Még béka és katicabogár is segített a hatalmasra nőtt répa kihúzásában, nem csoda, hogy siker koronázta erőfeszítésüket.Miután a répát sikerült kihúzni, a szinkronúszó hölgyek kápráztatták el a nézőket.Még tovább csodáltuk volna bemutatót, de jött egy csúnya nagy cápa, és hölgyek hanyatt-homlok menekültek a medencéből - csak a hosszan tartó taps vigasztalta meg őket, no meg a hálás zsűri, mert különdíjjal jutalmazta a produkciót.


Jöttek a jelmezesek. Őket a zsűri értékelte mint egyéni (EZs) és csoportos (CsZs) produkciókat, valamint a közönség díjazottja lett, aki a legtöbb szavazatot kapta a közönségtől. A zsűri különdíjat (KZs) is kiadott.Sárkány

Boszorkány

Cigánylány


Pop-corn  (EZs III.)

Mikulás

My craft


Hazatalálok (CsZs I.)

Cica

Erdőkürti pávák (CsZs III.)


Fagyi (EZs II.)

Tűzoltó

Majom és a körzeti "meghízott"


Méhecske (KZs)

Pókember

Ulomi lány


Búvár (EZs I.)

Jéghercegnő

Hercegnő


Focisták (CsZs II.)

Jégvarázs Elza és Anna (KZs)

Fűszoknyás lányok (CsZs I.)

Az összes jelmezes a színpadon:


Következtek a légi kísérők a gépkapitánnyal - nem meglepő módon a Reptér című slágerre ropták a táncot.


Hogy még több ideje legyen a zsűrinek a döntései meghozatalához, továbbá, hogy közben a tél is el legyen űzve, egy kiszebábu elégetésére is volt idő.A télűzés után a gyerekeknek még jócskán maradt kedvük és idejük a játékra is. Számtalan ügyességi játékban próbálhatták ki magukat, megfelelő jutalmazás mellett.

A zsűri meghozta döntéseit, eredményhirdetés következett (a díjazottak ld. a jelmezek alatt).

Záró programként pedig az elmaradhatatlan tombolasorsolás.


Fotók: STY


Észrevételeiket, a programokat és beszámolókat a faluvedo@erdokurtfaluvedo.hu címre várjuk!<< VISSZA A KEZDŐLAPRA