Hírek, események, beszámolókFarsang - 2020. február 15.

A farsangi rendezvény az utóbbi években két részes. Az első rész délután kezdődik, és ez az óvodások és kisiskolások farsangja. A gyerekek jelmezes felvonulása adja a fő összetevőt, a jelmezeket tapasztalt zsűri értékeli (Zs. I.-III.), és a közönség külön szavaz saját díjazottakra (K. I.-III.). A dobogósok értékes jutalmakban (az első helyezettek többnyire tortában) részesülnek, de legalább egy csokoládét minden beöltöző kap. A jelmezesek felvonulását kiegészíti a felnőttek meglepetés műsora, a szünetekben pedig bohócok hívogatják társasjátékokra a gyerekeket.
A farsangi rendezvény második része az esti bál, ahol a kitartóak elő zenére hajnalig rophatják a táncot. Mindkét részt tombola színesíti.


A köszöntő és a zsűri bemutatása után az óvodások nyitótáncával indult a délután.

A nyitótánc (a klipet az Internet Explorer jeleníti meg):A nyitótánc után a jelmezesek felvonulása következett (zárójelben a helyezések).Anna, Elza és Olaf a Jégvarázs meséből (Zs. III.)


Táncosok


Lovas polgárőrökCsak csajok


Mása és a medve


Unikornis (K. III.)Tündérhercegnő


Sellő (Zs. II.)


Hernyó, amiből pillangó lesz (Zs. II.)Bűbájos boszorkák (Zs. III.)


Kalózlány


Kalóz és pillangó (K. I.)Katona (K. II.)


Piroska és a farkas


TreeforFavágó


Minyon (Zs. I.)


DzsókerKalóz I.


Kalóz II.


Minden jelmezes együtt


A jelmezesek után a felnőttek meglepetés műsora következett: nem egészen hupikék, és nem egészen törpikék, de az előadás nagyszerű volt.


A zsűrinek sok idő kellett az értékeléshez, ez idő alatt bohócok szórakoztatták a gyerekeket játékos feladatokkal.
Persze, egyszer csak megszületett az eredmény, és következett a díjak átadása.
A nyári táborba két részvételi jegyet is kisorsoltak az iskoláskorúak között.


És a tombola elé még maradt egy felnőtt tánc: Lisa McHugh Hillbilly Girl (szabadon fordítva talán Lökött lány?) című számára ropták a lányok, miközben a fiúk "adták alájuk a lovat", eképpen:


És akkor a tombola...Miután Erzsi néni a fő díjat is elvitte, nem maradt más hátra, mint elbúcsúzni a közönségtől azzal, hogy jövőre is lesz farsang.

Fotók: STY


Észrevételeiket, a programokat és beszámolókat a faluvedo@erdokurtfaluvedo.hu címre várjuk!<< VISSZA A KEZDŐLAPRA